onsdag 7 december 2011

Skall kungen inte få unna sig en cognac längre?

Kungen är i tjänst dygnet runt, året om, ständigt beredd att rycka in för det svenska näringslivets bästa. Ständigt beredd att inviga en järnvägslinje eller ambassad, ständigt beredd att dela ut en medalj eller sprida ett kungligt skimmer över utrikesministerns utlandsresor.

Nu har socialisterna i Riksdagen röstat igenom att hovets ekonomi skall granskas hårdare. Socialister och kommunister skall sitta i något utskott och granska kungens inköp. Snart kanske Hans Majestät Konungen inte längre vågar unna sig en cognac efter en hård dag på jobbet, smärtsamt medveten om att Lars Ohly kommer lusläsa hans kvitton och ifrågasätta hans val av märke och årgång. Är det så vi vill belöna rikets statschef, efter att han gjort allt för sina undersåtar?

För att visa min sympati så skall jag själv dricka en rejäl cognac till Konungens ära ikväll, tillsammans med Friherren, Diplomaten, Advokaten och Bankmannen. Advokaten uttryckte viss tveksamhet till att röka cigarr till cognacen, gårdagens eldsvåda tycks ha skakat om honom en aning. Jag förklarade emellertid för honom att, precis som min framlidne fader Greven alltid brukade säga, så måste han fort komma upp i sadeln igen, annars tar rädslan överhanden! Vi träffades som hastigast i eftermiddags, han hade tagit på sig en lösmustasch i väntan på att den riktiga skall växa ut igen.

0 kommentarer: