fredag 23 december 2011

Prinsen tar hand om nötterna

Prins Carl Philip - Sveriges rättmätige arvfurste - har i dagarna tagit examen och blivit legitimerad lantmästare. Prinsen uppges särskilt ha inriktad sig på nötproduktion, för att kunna sköta driften av Konungens avel av prisbelönta nötboskap på Stenhammars slott. Det är driftigt av Prinsen att på detta sätt välja en utbildning som kommer hela kungahuset till del, på så sätt kan han göra en insats för familjen trots att den extremistiska jämställdhetspolitiken har berövat honom på sin framtida roll som statschef. Och för att skoja till det lite, kunskap i nöthantering kan ju komma väl till pass i dessa tider då de republikanska skandaljournalisterna ständigt hetsar mot hans store fader.

Nötter är ju annars populära såhär i juletider, och tidningarna är så att säga fulla av julklappar idag. Advokatens kollega Guy Lofalk kommer belönas med 51 välförtjänta miljoner för sitt hårda arbete för att rädda Saab, en nätt liten summa som säkert kommer väl till pass i julfirandet. De svenska låntagarna får sig också en julklapp, då de så förtalade bankerna går ut med en massiv räntesänkning och en gång för alla bevisar att de visst inte skor sig på sina kunders bekostnad. Till och med den lömska klimatlobbyn får sig en julklapp till skänks, då nya grödor nu visar sig kunna sänka kolmonoxidhalten i atmosfären till förindustriella nivåer, vilket torde stilla deras närmast vidskepliga oro för klimatförändringar.

Då jag och Grevinnan de närmaste dagarna kommer jag vara upptagen med familjen, och kanske inte kommer hinna uppdatera min blogg, så vill jag passa på likt den sympatiske varuhusdirektören Tyko Jonsson faderligt önska alla mina trogna läsare en synnerligen god jul! Några extra medkännande julhälsningar skickar jag till landers riskkapitalister, särskilt de på Carema, som har fått utstå så mycket orättvist spott och spe det här året.

1 kommentarer:

Anonym sa...

Ska bli förbaskat angenämt att få höra hur greven med familj firar! God Jul på er!