lördag 3 december 2011

Deltid - för arbetarnas bästa!

Socialister av alla de slag går nu ut i en koordinerad attack på visstidsanställningarna i Sverige. Som vanligt när dessa revolutionära agitatorer tar till orda så är sanningen det första offret. Jag skall visa detta med ett exempel från min egen vardag.

Här på min egendom har jag en trädgårdsmästare som tar hand om vegetationen på ägorna. Klipper gräset, ansar ogräs, klipper häckarna och allt det där som vi fastighetsägare behöver få gjort men som verkligen inte anstår oss själva att utföra. På vintern, särskilt då snön lägger sig över landet, så är antalet uppgifter som min "boy" kan utföra förstås begränsat, det borde till och med en socialist kunna förstå. Vad skulle han göra hela dagarna om jag tvingades anställa honom på heltid? Vara ifrån sin familj flera timmar varje dag bara för att sitta här och rulla tummarna på min bekostnad? Vi skulle båda bli offer för en sådan lagstiftning!

Sanningen är förstås att jag hade fått avskeda honom, och istället tvingats anlita en polack svart. Detta vore en tragedi för min gamla trotjänare som tjänat mig så väl under alla dessa år.

0 kommentarer: