lördag 3 december 2011

Rödvinsvänstern slår till igen

Murvlar, försupna vulgärpoeter, statsbidragsmjölkande författare och likasinnade försöker nu läxa upp såväl riksklenoden Ericsson som vår sympatiske och kunnige utrikesminister. Vad som nu sker i Syrien är en uppenbar kränkning av de mänskliga rättigheterna och företag som Ericsson är skyldiga att ta ställning till den saken hävdar man, som om det vore Ericssons sak att avgöra vad den utrustning de levererar används till.

Samma argument har man sedan länge genomskådat i Amerikas förenta stater, frihetens vagga, där landets skrikiga vänsterliberaler länge har argumenterat för en inskränkning i rätten att bära vapen. De vanliga medborgarna har dock för länge sedan punkterat detta resonemang. "Det inte vapen som dödar, det är skytten" säger den vanliga amerikanerna, och ingen lyssnar längre till extremisternas okonstitutionella klagosång.

På samma sätt punkterar Carl Bildt extremisternas argument här på hemmaplan. Att Bildt är en man av hög börd och klassisk bildning märks tydligt i hans nådastöt till motargument. Mobiltelefoni är viktigt för demokratikämparna säger Bildt, och bevisar således att Ericssons lönsamma verksamhet i själva verket hjälper det syriska folket. Härmed bevisar han även den gamla devisen att marknadsekonomi alltid är nyckeln till demokrati och frihet.

0 kommentarer: