lördag 14 januari 2012

Ouijabordet förutspådde katastrofen?

Gårdagens seans blev en succé! Jag själv, Friherren, Avokaten och Diplomaten samlades i salongen med endast ett ouijabord, en låda cigarrer och några flaskor cognac som sällskap. Vi var alla överens om att detta var en sysselsättning som krävde starka nerver, så Grevinnan bjöd in Friherinnan, Advokatskan och Diplomatskan till matsalen för ett föredrag om sitt välgörenhetsarbete över en flaska dessertvin istället.

Ouijabordets svar verkade aningen vaga vid tidpunkten i fråga, men ett av de första budskapen var CN0GC, vilket jag tolkade som ett tydlig uppmaning från andevärlden om att en generös påfyllning av våra cognacsglas var på sin plats. Därefter gav oss ouijabordet vid ett flertal tillfällen budskap på ett maritimt tema, så som VTN, MS och LXYKRS. Bland dessa smög sig också ett flertal andra budskap in som vi vid tillfället i fråga inte kunde tolka, som till exempel TNIC, ANDRIA och XERGHJHQ.

Vi förstod inte mycket av detta vid tidpunkten i fråga, så efter någon timme packade vi ned ouijabordet och samlades i biljardrummet istället. Diplomaten vann överlägset, men jag själv kom på en god tredjeplats och hade antagligen vunnit om det inte vore för att jag hade oturen att få en dålig kö.

När jag idag läser om hur en lyxkryssare gått grund i Italien blir det emellertid uppenbart vad det egentligen var som skedde igår. Andarna försökte varna oss för vad som komma skulle, och budskapen TNIC och ANDRIA var såklart syftningar på Titanic och Andrea Doria, andra lyxfartyg som råkat i sjönöd. Tyvärr så förstod vi inte detta igår och kunde därför inte varna kaptenen i tid.

I dessa moderna tider glömmer vi ofta bort vilken källa till visdom de mer ockulta vetenskaperna är, och jag kan inte låta bli att undra om inte många katastrofer hade kunnat undvikas om vi, likt polisen kostade på oss att vara lite mer öppensinnade. Vem vet, kanske till och med forskarna på CERN skulle kunna ta hjälp av andevärlden i sitt sökande efter Higgs-brosomen?

SvD 1, 2, 3, 4
DN 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
AB
SVT 1, 2, 3, 4
SR 1, 2, 3

4 kommentarer:

Anonym sa...

Medelhavet som är blankt som en spegel på sommaren
kan vara stormigt på vinterhalvåret. Det har varit stormigt på sluttampen av veckan med åska och höga vågor. De flesta passagerarfartygen går inte på vintern.

Anonym sa...

Det finns knappast något så förföriskt som de varma andetagen från en utsökt cognac.
Sådana i kombination med flärdfulla kvinnors auror på kommandobryggan av ett fartyg kan skapa förlisning inte bara för skeppet utan även för dess kapten.

Både kvinnor och cognac gömmer inte sällan ödesdigra rev nere i djupet och sjökort är inte att lita på i dessa sammanhang.

Under sin kommande fängelsetid kommer den aktuelle kaptenen att ha god tid på sig att minnas legenden om den svekfulla Loreleiklippans lockelser i floden Rhen där mången sulten kapten vände blicken från kompassen mot de sjungande löftena uppe på klippan.

Putell alla Grefvar och Baroner

Urgrar

Anonym sa...

Today, I went to the beachfront with my kids.
I found a sea shell and gave it to my 4 year old daughter and said "You can hear the ocean if you put this to your ear." She placed the shell to her ear and screamed.
There was a hermit crab inside and it pinched her ear.
She never wants to go back! LoL I know this is entirely off topic but I had to tell someone!


Feel free to surf to my webpage :: http://www.acoustichangout.com/islamic-Womens-clothing-abaya-shopping-online/

Anonym sa...

Pretty nice post. I just stumbled upon your blog
and wanted to say that I have really enjoyed surfing around your blog posts.

After all I will be subscribing to your rss feed and I hope you write
again soon!

Here is my web page; http://www.carehomesoftware.info/create-personalized-and-efficient-relation-with-your-customer/