söndag 17 juni 2012

Offer för varglobbyn

Efter att ha ägnat dagen åt avancerad skatteplanering tillsammans med min gode vän Revisorn kände jag att vi var förtjänta av en belöning för vårt hårda arbete. Vi satte oss i biblioteket, bad tjänstepersonalen att tända en brasa och komma in med cognac och en bricka med gåsleverkanapéer och andra läckra hors d'oeuvres. Stämningen var på topp, men förbyttes snabbt i obehag då jag tog fram min käcka lilla iPhonemanick för att ögna igenom nyheterna. En kvinna visade sig ha blivit dödad i en vargattack!

Som två vana jägare har vi flera gånger varit med om att vi fått gå tomhämta hem efter en jakt då mordiska vargar redan länsat skogen på byten, och Advokaten har också berättat hur en bekant till hans kusin en gång för 20 år var med i samma jaktlag som en gentleman vars hund blev tagen av en varg!

Detta hindrar förstås inte varglobbyn från att fortsätta sin sanslösa kampanj för att sprida detta skadedjur i våra svenska skogar. En viktig del av denna kampanj går ut på att tvinga våra zoologiska parker att föda upp stora mängder vargar, vilka därefter sedan i hemlighet sätts ut i de svenska skogarna.

Så länge konsekvenserna begränsat sig till massakrerade hundar, torterade älgar och godsägare och andra jägare på som blivit berövade på sina rättmätiga troféer, har varglobbyn kunnat komma undan med detta skamliga beteende. Men när nu kampanjen också börjar kräva människooffer visar sig varglobbyns verkliga ansikte. Jag hoppas att de skäms en dag som denna!

SvD1, SvD2, SvD3, SvD4, SvD5, SvD6, SvD7, SvD8, SvD9, SvD10, SvD11, SvD12, SvD13, DN1, DN2, DN3, DN4, DN5, DN6, DN7, DN8, DN9, DN10, DN11, SR1, SR2, SR3, SR4, SR5, SR6, SR7, SR8, Exp, Ab1, Ab2, Ab3, GP1, GP2, GP3, GP4, GP5

21 kommentarer:

Anonym sa...

Precis så, kan bara hålla med till 100%

Anonym sa...

Att du kallar vargar för skadedjur visar att du är precis lika dum som varglobbyn fast åt andra hållet.

Renfeldt sa...

Jag antar att ni ofta är inne och jagar varg i Kolmården...

alex sa...

Det finns ett stort intresse av att skåda varg på zoo. Med tanke på att varg finns i Sverige blir det en enkel inkomstkälla till kolmården för deras arbete med andra utrotningshotade djur.
Jag får vänta till incidentrapporten innan det går att uttala sig i dagens tragiska händelse. Min spontana reaktion är att obeväpnade människor inte bör hamna i en koloni av vilddjur.

Anonym sa...

Men herregud, det är ju vilda djur - inga husdjur. Folk har tycks glömma det bara för det är en släkting till hunden.

Välkomnar dock vargen här i götaland också. Kan garantera dig att risken för att du dör i en trafikolycka är större än att bli uppäten av en varg. Men det är klart en jägare får ju konkurrens om bytesdjuren, så förstår ju att du/ni är bekymrade. Saknar dock medlidande då det mest handlar om ett nöje för er.

Anonym sa...

Jag läste för några veckor sen om en man som hade blivit dödad av svanar. Jag antar att det nu är bevisat att vargar är lika farliga som svanar.

Anonym sa...

En bil eller ett vådskott dödar flera jakthundar än vad vargen gör. Älg och jägare är bevisligen mer farlig för männsikan än vad vargen är. Så sluta snacka skit. Säg bara sanningen att ni vill känna mer pengar för då skulle vi "stockholmsfjollor" respektera er jägare lite mer i alla fall.

Anonym sa...

Är den här bloggen ett skämt? Ju mer jag läser ur den, desto mindre trovärdig tycks den vara. Inte kan väl alla fördomar kring överklass och adel stämma in på en människa? Inte äter väl folk ännu hajfensoppa? *facepalm*

Grefve Grijshufvud sa...

Ja se dagens ungdom, nivån på de kommentarer jag får på mina inlägg tycks bara bli lägre och lägre.

Självfallet är jag på riktigt. Och för den som trodde någonting annat är jag självfallet en Huvudstadsgreve, inte någon simpel godsägare på landsorten.

person sa...

Den händelse som den här bloggen syftar på beskrivs i "Djurskötare på Kolmården dog efter vargattack" http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5155373

En tidigare SR-notis i vargfrågan hade kommentarmöjlighet:
"Jägare i vargprotest vägrar spåra skadat vilt"
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5036940
och där finns intressanta kommentarer med ytterligare länkar.

Anonym sa...

Jesus, vad finns det för folk?

En människa har dött i en djurpark och genast ska ni börja skoja om vargars berättigande i svensk natur?

Kan inte den stackars människan få frid först?

Anonym sa...

Självklart är den ett skämt. Man behöver inte läsa särskilt långt för att se det. Men visst finns det gott om folk som av någon anledning tycker att vargen är farlig. Statistiskt sett är den bland det mest ofarliga vi har i landet.

Hur som helst, jag log när jag läste det här. Synd att djurvårdaren dog såklart.

Anonym sa...

Skjut bort varenda varg i Sverige. Både i djurparker och i skogen. Lagstifta sen om att alla som progagerar för varg ska ha kännbara bötesstraff för försök till misshandel. Bara en tidsfråga innan första människan dör i en vargattack utanför djurparkerna. Varför sköt man sig inte igenom vargflocken för att räddningstjänsten skulle komma in och eventuellt (Men troligen inte) kunna rädda livet på skötaren?

Anonym sa...

Härligt med lite ironi!

person sa...

Nu har SR bytt ut den ursprungliga artikeln mot en annan, men med samma överskrift ():
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=160&artikel=5155362

Kanske är syftet att bli av länken till denna blogg med dess fria kommentarer.

- Det är alltså läge att länka denna blogg även till den nya SR-artikeln!

Anonym sa...

Vill bara påpeka att varg inte på något sätt är en hotad art. Det finns ingen bevarandeanledning till att ha varg i Sverige. Enda anledningen är att vargälskare från storstäderna ska få känna sig som duktiga idioter.

person sa...

Hur mycket av kvinnan åt vargarna upp? Åt de upp ansiktet, såsom en kannibal gjorde nyligen på en levande uteliggare? Kommer allmänheten någonsin att få veta omfattningen av skadorna - när det nu gäller vargar, och inte en mänsklig kannibal?

Vargar som har fått smak på människokött måste avlivas! Talesmannen för djurparken sade korthugget arrogant att det inte fanns några planer på att avliva vargarna.

Det som gör vargar värre än björnar och lodjur är att vargar jagar i flock.

http://en.wikipedia.org/wiki/Wolf_attacks_on_humans#List_of_fatal_wolf_attacks

Anonym sa...

"Rättmätiga troféer"?? Vad menas med det? Har jägare rätten på sin sida att skjuta djur för skojs skull mer än vargar har rätt att döda djur? Jättekonstigt resonemang tycker jag.

person sa...

Det är EU som påtvingar Sverige den utökade vargstammen. Om vi i Sverige själva hade fått bestämma så hade vi inte haft så många vargar. Detta är ytterligare en anledning för Sverige att lämna EU - särskilt eftersom Sverige med borgerlig regering kan genomföra högerpolitik utan användning av planerade EU-kriser som svepskäl.

Anonym sa...

Vargar och kannibaler skall skjutas liksom Vidkun Quisling blev avrättad och det öde som väntar dåren Breivik.

Grefve Grijshufvud sa...

Person: Förfärlig statistik du presenterar. 22 människor döda bara under detta århundrade. Det är tur att det finns engagerade medborgare som du och jag som vågar ta ställning i vargfrågan!