måndag 4 juni 2012

Skatteåterbäringens fröjder!

Skatteåterbäringen är här, vilket är strålande nyheter för många av mina landsmän i dessa ekonomiska orostider. Skatteåterbäringen kommer förhoppningsvis få konsumtionen att stiga igen, vilket skulle gynna våra driftiga svenska företagare och därmed även hela landets finanser.

Personligen får jag tyvärr knappt något skatteåterbäring länge, men i händelse att detta faktum skulle göra någon av mina trogna läsare orolig för min skull så har jag lugnande besked. Anledningen till att jag inte får någon skatteåterbäring är nämligen att jag knappt betalat någon skatt till att börja med!

Med alla fiffiga avdrag och kryphål som finns i skattelagstiftningen för samhällets bättre bemedlade så behöver jag knappt betala någon skatt. När Socialistpartiet på min farfars, den framlidne Grevens, tid tog makten i landet så var de visa nog att inse att deras experimentella socialistiska reformer aldrig skulle lyckas om de gjorde sig till ovänner med överklassen.

Skattereglerna är därför utformade så att det är främst medelklassen som behöver betala skatt. För samhällets elit finns det gott om kryphål och fiffiga avdrag och arbetarklassen har ju sina bidrag. Men medelklassens ingenjörer och andra tjänstemän jobbar flitigt på, betalar patriotiskt sin skatt, och möjliggör på så sätt såväl fortsatta utbetalningar från de generösa bidragssystemen som ansamlandet av kapital bland oss som har vett att förvalta det på bästa sätt. Det senare kommer såklart i förlängningen hela samhället till del via den så kallade trickle down-effekten.

Själv så har jag såklart alltid röstat på Högern, men jag är den förste att erkänna att det av Socialisterna framtagna nya systemet fungerar förvånansvärt väl. För hela Sverige!

DN1, DN2, DN3

0 kommentarer: