söndag 10 juni 2012

Frankrike har fallit - socialisterna tar över

Noterar med fasa hur nu även det stolta Frankrike tycks ha fallit för socialismens frestelser. Frankrikes egen Lenin heter François Hollande, och har med samhällsfarliga populistiska och subversiva löften om "broderskap, jämlikhet och frihet" lovat att styra in Frankrike på den röda vägen.

Hollande har redan gjort klart att pensionersåldern skall sänkas och bidragen höjas, trots att det är i tider som dessa är varje ansvarsfull politikers pedagogiska uppgift att förklara att det är endast genom uppoffringar man kan klara sig genom krisen. Vad Hollandes vidlyftiga löften betyder för min villa på Rivieran vågar jag inte ens tänka på.

I bästa fall kanske jag kommer undan med kraftigt höjd fastighetsskatt, men det är inte otroligt att det kan gå så långt som till en regelrätt expropriering. Jag har redan vidtagit försiktighetsåtgärder för denna möjlighet, en speditionsfirma står beredd att med kort varsel föra såväl min konstsamling som innehållet i min vinkällare ut ur landet.

Fransmännen borde istället liksom spanjorerna insett det visa i att låta en högerregering tryggt styra landet genom krisen. Spanjorerna må vara vilse efter Francos död, men genom det kloka sätt på vilket de lade sina röster i senaste parlamentsvalet visade de att de ännu inte helt glömt bort sin stolta bakgrund. Den spanska regeringens snabba och resoluta sätt att lösa problemen i landets bankväsende på är ett oomtvistligt bevis på att det spanska folket också valde rätt.

DN1, DN2, DN3, DN4, DN5, DN6, DN7, DN8, DN9, SR1, SR2, SvD1, SvD2, SvD3, SvD4, GP1, GP2

0 kommentarer: