söndag 24 juni 2012

Alla behöver en Medelhavsvilla

Hade en pratstund med Mäklarens son över cigarr och cognac häromdagen, under det nationalromatiska midsommarfirandet hemma hos Bankmannen. Han berättade hur hans fader Mäklaren just nu håller på att avsluta ett köp i Spanien. Går allting bara väl är Mäklarens son snart stolt ägare till en alldeles nybyggd strandvilla i i södra Spanien.

Själv har jag ju min villa på Rivieran och är för egen del inte så värst intresserad av någon sommarvilla i Spanien, men för en fattig Handelsstudent som Mäklarens son är en villa i Spanien det perfekta alternativet. Det rapporteras ju så deprimerande om krisen därnere, men man får inte glömma att den också är en möjlighet. Huspriserna är ytterst förmånliga idag!

Mäklaren har också förklarat att även om läget ser mörkt ut idag, så har fastighetsbranschen framtiden för sig - folk måste ju alltid ha någonstans att bo! Får klimatfundamentalisterna rätt i sina förutsägelser om att det blir regnigare i Sverige framöver kommer dessutom behovet av villor i soliga länder att öka exponetiellt. Mäklaren gick till och med så långt som att förutspå att det är fastighetsbranschen som kommer att lyfta Europa ur den ekonomiska kris som förlamar vår kontinent idag, med krismöten som avlöser varandra!

Får han rätt utnyttjar i så fall inte bara Mäklarens son dagens låga prisnivåer för att göra en god affär, utan han gör också en hjältemodig insats för att återställa vår kontinents ekonomiska kompass. Med dagens prisnivåer kan även samhällets mindre bemedlade få denna möjlighet - när regnet öser ned över Fäderneslandet tar man helt enkelt bara flyget ned till solskenet vid strandvillan!

Jag tror att Mäklarens son kommer att stortrivas med sin spanska villa. Känner jag honom rätt så kommer han ägna dagarna åt poolpartyn med stiliga damer och sådant där colombianskt luktsnus han är så förtjust i. Jag hoppas bara att han inte trivs så bra att han inte hinner komma och besöker mig och Grevinnan på Rivieran en weekend eller två. Vi brukar alltid tycka det är så trevligt när den käcke gossen kommer på besök.
DN1, DN2, DN3, SvD1, SvD2, SvD3, SR

2 kommentarer:

Gubben sa...

Utvecklingen i Spanien är inte alls något att glädjas över. Här har Grefven, för en gång skull, fel i sin annars så skarpa analyser över vad som berikar tillvaron för oss lite mer bemedlade.

Som det nu är riskerar vanligt hyggligt folk att få både kreti och pleti som grannar där vare sig härstamning som kulturell förfining är möjlig att härleda.

Nu hoppas jag bara på en snabb återhämtning av fastighetspriserna till nivåer som garanterar goda grannar!

Grefve Grijshufvud sa...

Fast det är egentligen inget problem ser Gubben, för Spanien överlåter vi gärna till de lägre stånden. Skulle det gå så illa att de får råd att köpa fastigheter på Rivieran däremot, då är det illa ute med oss!