onsdag 13 juni 2012

Antipetroleumlobbyn skyr inga medel!

Efter att deras tidigare försök att sabotera för våra fina oljeföretag med ogrundade påståenden om "klimatförändringar" blev ett fiasko då den så kallade Climate Gateskandalen avslöjade deras omfattande forskningsfusk, så vädrar den socialistiska antipetroleumlobbyn återigen morgonluft.

Av talet om koldioxid återstår den här gången intet, man har lärt sig sin läxa och förstått att folk inte går på samma lögn två gånger. Den här gången har man istället kokat ihop en historia om att diesel skulle orsaka cancer, men deras motiv blir vid närmare granskning sorgligt genomskinliga.

Diesel är ju som vi alla vet det bränsle som driver de lastbilar som är ekonomins livsblod. Utan lastbilar omöjliggörs den snabba spedition av varor som har möjliggjort vår moderna ekonomi. Utan detta viktiga transportmedel skulle våra fina företag snabbt tvingas dra ned på produktionen och i ett desperat försök att få sina produkter sålda tvingas vända till föråldrade och primitiva långsamma transportmedel så som järnvägen.

Detta är naturligtvis precis vad antipetroleumfundamentalisterna är ute efter. I sin iver att ruinera våra driftiga svenska företagare skyr de inte längre några medel. Att offra våra anrika svenska företag och de arbetstillfällen de skapar tycks inte bekomma miljöfundamentalisterna. Enligt devisen helgamålet ändar medlen så offrar de gärna till och med sina sina arbetarklassbröders försörjningsmöjligheter, bara de tar en Direktör eller två med sig i fallet.

Att denna så kallade nyhet släpps samtidigt som det meddelas att den anrika automobilföretaget Saab tas över av några nyavågare som försöker framställa elbilar är såklart inte ett sammanträffande. Med elbilsutspelet hoppas man ge ytterligare tyngd åt all denna missvisande petroleumfientliga propaganda. Med naivistisk enögdhet försöker man därmed skapa osäkerhet kring petroleumindustrins framtidsutsikter, och på så sätt äventyra de injektioner av riskkapital som behövs för att säkerställa den prospektering som skall finna framtidens olja.

Finansmarknaderna styrs emellertid av kloka män som inte låter sig påverkas av dagssländor till kvasinyheter, utan är förmögna att ta långsiktiga och ansvarsfulla beslut. Just därför kommer antipetroleumslobbyns strategi inte lyckas den här gången heller. Alla med någon erfarenhet av branschen vet redan att även om de tidiga automobilernas framdrivning skedde med elektricitet, så övergavs denna föråldrade teknologi snabbt efter uppfinningen av den genialiska förbränningsmotorn.
SvD1, SvD2, SvD3, SvD4, DN1, DN2, DN3, DN4, DN5, DN6, DN7, DN8, DN9, SR1, SR2, SR3,

1 kommentarer:

Anonym sa...

Ett utmärkt och ack så sant inlägg!