tisdag 3 januari 2012

Mäklarna är vår tids hjältar

Har precis kommit hem efter att ha träffat min goda vänner Mäklaren och Grosshandlare Drygh över en exklusiv flaska after workchampagne. Efter att ha diskuterat min nyårsresa till Thailand, Grosshandlarens planerade prisökningar och Mäklarens senaste arvoden så var det inte utan att vi kände att vi kunde slå oss en smula för bröstet. Det är tack vare män som oss som Sverige kunde överleva under alla år av socialistisk politik. Utan de arbeten vi har skapat, utan de arbetsgivaravgifter vi har betalat in och utan de bolagsskatter vi vi av strategiska skäl vi tvingades bokföra här hemma och inte Liechtenstein eller Caymanöarna hade Sverige aldrig överlevt alla dessa år av radikal och experimentell socialistisk politik.

Ta Mäklaren och Bankmannen till exempel. Mäklarna får ofta klä skott för samhällets avundsjuka, misstänksamhet och kritik, och deras viktiga arbete försvåras ständigt av nya statliga regleringar. Detta har emellertid inte hindrat dem från att utföra sitt viktiga värv med bravur. Med hjälp av lockpriser, aggressiv marknadsföring har fastighetspriserna gått stadigt uppåt, och i samarbete med Bankmannen och hans kollegors genialiska uppfinning med amorteringsfria lån har priserna kunnat pressat uppåt ytterligare. På så sätt har miljoner svenskar fått se sina villor öka i värde, de har kunnat höja sina lån och på så sätt kunnat konsumera mer, vilket skapat mängder med nya arbetstillfällen.

I Amerika skapade en liknande situation en lång och framgångsrik period av högkonjunktur, och så länge bostadspriserna fortsatte att stiga gick allting som på räls. Tyvärr fick den olyckliga finanskrisen priserna att sjunka igen, och det var då som problemen uppstod. Det är därför av avgörande betydelse att vi inte försvårar mäklarnas arbete eller inför fler regleringar av bankernas utlåning; stigande bostadspriser är av nytta för oss alla!

Tänk på det nästa gång du har med en mäklare att göra. Skaka hjärtligt hans hand och kom ihåg att det är en hjälte som står framför dig!

1 kommentarer:

Grosshandlare Drygh sa...

Efter en rök-puff av Greven får jag sent omsider creditera vår tids hjältar.

Förutom på handrullade havanna-cigarrer så är stigande priser naturligtvis av godo för oss alla.

Inte bara för oss som har köpt lägenhet och hus utan också för oss som försörjer sig på att köpa till låga priser och sedan sälja till högre priser. Då kan vi sälja till ännu högre priser. Inte bara varor och tjänster utan också aktier. Näst efter Fastighets-aktier är Bankaktier är bäst. De är numera nästan helt riskfria.

Politikerna anser nämligen numera att bankerna är så viktiga för vårt ekonomiskt-politiska system att Staten tar över riskerna om det skulle vara så att bankerna råkar ha lånat ut för mycket till sådana som inte kan betala tillbaka. Sedan tar Staten av skattepengarna och garanterar eller lånar ut till bankerna. Omvänd socialisering! Genialt!

Och vad är en politiker idag om inte en mäklare av politiska tjänster? Alla särintressen får lägga fram sin politik och högstbjudande vinner! Aggressiv marknadsföring lönar sig. Det har jag erfarit då jag råkade köpa in ett parti konserverad gröt.

Kom ihåg det nästa gång du har med en politiker att göra. Bjud på en grogg och tänk på att det är en mäklare du har framför dig.