lördag 17 december 2011

Värdekonservatismens återkomst

Kanske står Sverige inför en mycket välbehövlig värdekonservativ revolution? Textilarbetarsonen Björklund har uttalat sig mycket dumt, okunnigt och populistiskt i frågan om riksinternaten, men även en blind och lågboren höna från landsbygden kan tydligen ibland finna ett korn. Herr Björklund har nu beslutat sig för att återinföra studentexamen i skolan, vilket är ett stort steg i rätt riktning för att få den kommunala flumskolan på rätt köl igen. Tyvärr tycks han dock inte våga genomdriva reformen fullt ut, eftersom den klassiska muntan till min sorg tydligen inte är aktuell att återinföra.

Samtidigt utmanar Mats Odell den här spelevinkern Hägglund om ordförandeskapet i Kristdemokratisk samling. Själv var jag länge skeptisk till Kristdemokratisk samling, då partiet startades av en suspekt samling icke-renläriga frireligiösa, avvikare från den sanna lutheranska tron. Många av dess medlemmar uppvisade också en oroväckande dubiös inställning till alkohol, och förespråkade en fortsättning för det Sovjetinspirerade statliga alkoholmonopolets förmynderi.

Kanske är dock Mats Odell vad Sverige behöver, i dessa tidevarv av total kollaps för de gamla hederliga socialkonservativa värdena. Kanske skulle Mats Odell, med vårdföretagarbakgrund och en värdekonservativ jordnära verklighetsuppfattning kunna bli en svensk Rick Perry, som räddar Sverige från det moraliska förfall som härjar i Sverige!

0 kommentarer: