lördag 31 december 2011

Vi firar nyår i Thailand och hjälper burmeserna

Efter julens alla festligheter bestämde jag och Grevinnan oss för att det vore skönt med lite miljöombyte, inte minst för att komma bort från den svenska avundsjukan, hetsen mot kungahuset och den vänstervridna nyhetsrapporteringen ett tag. Vi funderade först på att åka till villan i Saint-Tropez, men även Rivieran är lite kylig den här tiden på året och det visade sig lättare sagt än gjort att att kalla in den lokalanställda personalen med så kort varsel - de franska fackföreningarna är ju om möjligt ännu värre än de svenska - och vi ville inte behöva riskera att Grevinnan skulle behöva laga till nyårsmaten själv.

Istället beslöt vi oss för att fira nyår i vår lilla thailändska bungalow. Den är på bara tvåhundra kvadratmeter, men det gör egentligen ingenting eftersom man ändå tillbringar så mycket tid utomhus. Att kalla in personalen med kort varsel var heller inga problem, våra driftiga lokalanställda burmeser har både städat, gjort i ordning poolen och lagat till en praktfull nyårsmåltid på nolltid. På så sätt skapar vi arbetstillfällen i tredje världen och hjälper folket här nere att bygga upp sin ekonomi, någonting som socialisterna borde ha i åtanke istället för att klaga på ökande klyftor i samhället. Vem vet, en dag kanske burmeserna kan få råd med en egen bungalow där de blir betjänade av sin egen personal!

Mäklarens son med flickvän följde med oss hit, när han anförtrodde mig hur less han var på solarier så slog det mig att vad han behövde nog var lite riktig sol och jag erbjöd honom direkt att följa med. Vi har gått flera rundor på golfbanan ihop, samtidigt som Grevinnan och hans flickvän instruerade personalen. Nu är han iväg på något beach party och själv sitter jag bekvämt tillbakalutad i en solstol vid poolkanten, och läppjar på ett glas cognac och nyårsbloggar från min käcka lilla e-Phone-manick.

1 kommentarer:

Anonym sa...

Det finns inget så välgörande för själen som äkt välgörenhet !