lördag 3 december 2011

En tragedi om Juholt skulle avgå

Samtidigt som landsortstidningsreporten Juholt agiterar inför socialistpartiets förtroenderåd kommer oroande uppgifter om att allt fler av partiets medlemmar helst skulle se att han avgår. Själv hoppas jag såklart att landsortstidningsreportern står på sig, hans avgång vore en tragedi för Sverige.

Nu undrar säkert många av mina läsare varför jag säger detta. "Har Grijshufvud blivit alldeles från vettet?!", undrar kanske en och annan. Inte alls, är mitt svar! Mina vätskor är lika sunda som den dag i min ungdom då jag examinerades från Sigtuna! Låt mig förklara.

Min gode vän Revisorn är en riktig hejare på det här med siffror och matematik. Han förklarade igår över ett glas årgångscognac hur det här med sannolikhetslära fungerar. Om Juholt skulle få gå, berättade Revisorn cognacsfryntligt, och socialisterna skulle välja en annan partiledare vore det högst sannolikt att efterträdaren skulle göra ett bättre jobb. En sämre partiledare än Juholt vore ytterst osannolikt, enligt Revisorn, i synnerhet då till och med den här chokladkonfektskvinnan Sahlin gjorde ett bättre jobb!

"Ah", tänker du kanske nu, "den där Grijshufvud, han är lika klok som alltid". Helt korrekt iakttaget! Ett partiledarbyte vore sannolikt till Högerns nackdel, alltså sätter vi vårt hopp till fortsatt förtroende till landsortstidningsreportern. Som jag tidigare skrivit, en bättre valarbetare kan Högern inte få!

0 kommentarer: