tisdag 22 november 2011

Mäklarens son, en skärpt gosse!

Jag var över hos Mäklaren en stund på kvällskvisten, och vi diskuterade som vanligt det politiska läget över ett glas portvin. Den där landsortstidningsjournalisten Juholt har ju minst sagt fått det hett om öronen, hahaha. Mäklarens son - en väldigt trevlig gosse för övrigt, som studerar ekonomi på Handels - hade läst i tidningen om hur även den där chokladkonfektskvinnan Sahlin ifrågasätter honom nu.

Själv har jag såklart alltid röstat på Högern, men förr i tiden kunde man ändå lita på var man hade Socialisterna. Beskattningen lade de på de vulgära uppkomlingarna i medelklassen, men vi som drev Sverige framåt blev klokt nog undantagna från förmögenhetsskatt och fick förlängning på våra fideikommisser. Wallenbergarna fick till och med, med socialisternas tysta välsignelse, placera hela sitt företag i en, "forskningsfond" vill jag minnas att de kallar den. På detta sätt kunde det svenska näringslivet fortsätta att fungera även under socialistiskt styre och pengarna kunde stanna hos oss som visste att förvalta dem ordentligt.

Med den där Juholt vet man inte alls däremot, enligt Mäklarens son planerar han ett nytt Sovjet här i Sverige tillsammans med den där ynglingen Sjöstedt från kommunisterna. Nej, det är kanske lika bra att tömma vinkällaren och flytta till sommarvillan på Rivieran, som Advokatens bror har gjort. Jag skall nog ta och bjuda in Mäklarens son till helgens välgörenhetsbal, och passa på att fråga honom hur jag skall göra med det där. En väldigt skärpt gosse den där sonen, sanna mina ord, han kommer att gå långt! Kom ihåg att Greven sade det först.

Jag undrar förresten vad han skulle säga om Japan. De där tillverkarna av lågpriskameror har dragit på sig en statsskuld på över 200 procent av BNP säger Mäklaren, men det är tydligen främst folket själva som har lånat ut pengarna. Nu påstår en trader att de är på väg att gå i konkurs. Som vi vet sedan kriget är japaner dock av det rätta virket, och villiga att offra sig för sitt land när så krävs av dem. Jag tror att om bara kejsaren gör ett patriotiskt vädjande till sina undersåtar, så kommer allting att lösa sig till det bästa. Det är synd att vi inte har lite mer av den mentaliteten i Sverige. Det är precis som Friherren säger, all denna välfärd har gjort Sveriges folk alldeles för veka!

1 kommentarer:

Anonym sa...

Jag avundas din förmåga att publicera underbar artikel - ville bara säga att jag gillar det här!