måndag 28 november 2011

Kvinnlig rösträtt - ett misstag!

Högerns roll i införandet av allmän rösträtt har som bekant diskuterats flitigt på senare tid. Hur det nu än förhåller sig med den saken så har ätten Grijshufvud självklart alltid varit motståndare till detta nonsenspåfund. Kort efter den allmänna rösträtten kom så nästa bakslag för det sunda förnuftet, rösträtt för kvinnor! Min farmor sade alltid "Politik är ingenting för kvinnofolk, de har varken anlag för sådana frågor eller tid att sätta sig in i spörsmålen!"

Konsekvenserna av detta historiska misstag utspelas nu som en fars inför öppen ridå, när kvinnor inte bara har rösträtt utan även kan bli politiker och förtroendeväljas. Den avhoppade Högerkvinnan Anne-Marie Pålsson har i ett infall av känslomässig volatilitet skrivit en bok, i vilken hon förtalar självaste Statsministern - bara snäppet lindrigare än majestätsbrott!

Denna kvinna skriver exempelvis att vi ledamöter fungerar mest som statister, som något vackert att visa upp när demokratin behöver ett ansikte. Hon har tydligen inte förstått att det är varje ledamots plikt att veta sin plats, rätta in sig i ledet och tjäna sin husbonde, i synnerhet om ledamoten i fråga är en kvinna som blott innehar sin plats tack vare att en experimentell och missriktad flumliberal lag råkar tillåta detta.

0 kommentarer: