lördag 26 november 2011

Grevliga frukostfunderingar

Gårdagens cognac på Advokatens punschveranda var en riktigt förnöjsam tilldragelse! När det framåt småtimmarna var dags att bryta upp så kände jag mig ung och vital, och beslöt mig att gå hem istället för att ta en droska som jag brukar. När jag på cognacsostadiga grevben hade kommit halvvägs hem så hände dock något som hade kunnat förstöra hela aftonen, jag mötte von Wolffhaupt! Om någon till äventyrs inte känner till legendariska rivaliteten mellan våra ätter så går den tillbaka till trettioåriga kriget, då ett kompani under en av von Wolffhaupts förfäder massakrerade en hel gren av vår ätt i samband med stormningen av Schweinfurt.

Han började ropa okvädningsord efter mig, påstod att jag var en "finansiell analfabet som levde på ärvda pengar" och liknande grundlösa anklagelser, men jag samlade mig fort och punkterade effektivt hans ballong med att kalla honom en "uppkomling från lågadeln!", och utdelade sedan nådastöten då jag kallade hans hans hustru (de är jämngamla) för "en gammal skata". Nöjd med min storseger i detta verbala slag promenerade jag sedan kvickt resten av vägen hem med lätta steg.

Idag var det med en lätt cognacshuvudvärk jag sent steg upp ur sängen för att äta en rejäl frukost med löjromstoast. I tidningarna fanns det mycket som jag tycker förtjänar en Greves skarpsinniga kommentarer:

Vi kan förvänta oss snö i stora delar av Sverige. Självklart en positiv nyhet, kyla och snö är karaktärsdanande och driver upp elpriserna vilket är fantastiskt för oss med intressen i kraftindustrin.

Att den store Antonov har blivit släppt från fängelset är strålande nyheter! När det väl kom till kritan så hade såklart åklagaren ingenting på honom, och insåg det orimliga i att förfölja en hårt arbetande finansman som bara ville bidraga till att bygga en bättre värld. Jag hoppas detta blir en vändpunkt i förföljelserna av världens bankmän!

Anders Borg ställer sig nu på chokladkonfektskvinnans sida, och sjunger de höga skatternas lov. Som jag tidigare sagt litar jag inte alls på den mannen, en socialist är vad han är! Att han sedan sätter förtryckarna på Skatteverket att granska riskkapitalister som bara försöker skapa ett bra näringslivsklimat i Sverige gör det hela till en ännu större förolämpning!

En man tycks ha blivit skjuten under älgjakten. Jag hoppas verkligen att det inte är min mycket gode vän Hans Majestät Konungen eller någon av hans kamrater!

Dagens veka svenskar påstås bli stressade av sina arbeten. Vilket groteskt strunt! Hårt arbete bygger karaktär och skapar välstånd. Doktor Grijshufvud ordination är 10 timmars arbetsdag, lördagsarbete och minskat antal semesterdagar!

Vidare förtalas världens så kallade "diktaturer" och en del uppviglare uppmanar till och med till resebojkott! Själv reste jag ofta med stort behållning till Spanien då landet fortfarande leddes av den store med ack så förtalade Franco. Se bara vad som har hänt efter att de släppte folkviljan lös, nu står landet på ruinens brant! I Thailand har man i alla fall förstånd att åtala alla som smädar kungahuset för majestätsbrott. Även vi i Europa har ett och annat att lära av de där folken!

Slutligen så konstaterar jag med tungt hjärta att det barbariska förbudet mot klusterbomber tycks bestå. Detta är vansinne, det orsakar massiva förluster för vår fina vapenindustri och ger världens barbarer fritt spelrum att sticka upp mot sakernas ordning. Är det en sådan värld vi vill överlämna till våra barn?!

Till min bestörtning ser jag nu också hur rånare idag har beskjutit den svenska poliskåren! Vad är det för samhälle vi lever i, då folket inte har större respekt för ordningsmakten? Som jag alltid har sagt, det var ett stort misstag att avskaffa dödsstraffet!

Förfärligt, nu baktalas de fina internaten idag igen! De sensationslyssna journalisterna borde läsa vad jag skrivit om detta tidigare, så de förstår hur det i själva verket förhåller sig!

Nej, nu måste jag verkligen skynda mig iväg till välgörenhetsbalen som min hustru Grevinnan har lagt ned så mycket tid på att arrangera. Fattighjonen måste ju få några smulor de med!

0 kommentarer: