söndag 27 november 2011

Kommunismens kvicksand

Håhå, när ett gäng käcka adelsmän samlas för välgörenhetsbal kan det gå vilt till vill jag lova! Idag vaknade jag väldigt sent och med en kraftig huvudvärk. Jag sitter här i min sidenpyjamas och skriver, men efter att ha tagit en liten tablett som jag fick av Mäklarens son - en väldigt käck gosse det där! - så är huvudvärkens som bortblåst, och jag känner mig väldigt frisk och stark! Mycket bättre än att gynna det socialistiska apoteksmonopolet, i synnerhet nu när jag tydligen ändå inte kan få ut något av vad min vän Doktorn har skrivit ut på recept.

I tidningen ser jag att det fortsätter gå dåligt för landsortstidningsreporten Juholt. Att det går dåligt för Socialisterna är alltid goda nyheter, men den smygsocialistiska duon Reinfeldt och Borg är inte så mycket bättre. Jag tycker att Carl Bildt borde bli statsminister igen, han är en man med en förtroendeingivande adelsbakgrund som lugnar folket i orostider. Att han dessutom bär på sunda värderingar torde bli uppenbart för alla och envar av detta lilla klipp med rörliga bilder och ljud:



I Svenska Dagbladet läser jag för övrigt någon raljerande sörja om inflationsbekämpning, och påstådd "demokratibrist". Om krisen kräver starka ledare så är detta självklart den väg man bör ta, istället för att låta kaoset breda ut sig. Det var ju till exempel så Spanien och Chile tog sig ur krisen då länderna hade gått ned sig i kommunismens kvicksand!

Nej, nu skall jag äta en snabb men dyr brunch och sedan kila iväg och spela tennis med Friherren på Kungliga tennishallen. Jag hoppas bara att stormen över de sydliga proviserna inte går allt för hårt åt mina omfattande skogsinnehav, men om den gör det så berättade Advokaten på välgörenhetsbalen igår att det finns omfattande bidrag att söka. Det är en bidragsform som passar mig, jag önskar bara att en avsevärt större del av bidragskakan hade samma målgrupp. Det som är bra för oss är bra för Sverige, det tål att upprepas!

0 kommentarer: