onsdag 30 november 2011

Har flumliberalismen kommit till Amerika?

Att Europas rättsväsende präglas av flumliberalism är ju allmänt känt, här tillämpas ju inte ens dödsstraffet längre. Amerikas förenta stater har länge utgjort en sund motvikt, i synnerhet delstater som Texas där man inte drar sig för ta förhärdade brottslingar av daga.

Att den sinnesslöe John Hinckley som 1981 försökte ta självaste president Ronald Reagan av daga nu kan bli släppt efter blott 30 år i fängsligt försvar kommer därför som en djup besvikelse. Förutom nämnda brott har han fortsatt uppvisa asocialt beteende och avvikit från permissioner, ändå sitter han inte ens i fängelse utan på mentalanstalt. Och nu kan han alltså släppas fri, som om USA vars rättssystem vanligtvis präglas av en konservativa manliga värderingar nu också har blivit ett offer för flumliberalernas mjäkighet.

Detta är troligtvis den där demokraten Obamas fel. Obama har inte bara avvecklat det goda samhället som byggdes upp av George W Bush, nu försöker han införa socialistiska värderingar som allmän sjukförsäkring och ett principlöst rättssystem också. Jag är djupt besviken!

0 kommentarer: