tisdag 29 november 2011

Vi överger inte fotfolket!

Jag har ingenting märkt av det stora datorhaveri som påstås ha drabbat Sverige. Som alla kan ses så uppdaterar denna Grefve sina datoriserade grubblerier i vanlig ordning, min lilla e-Phone-manick* fungerar som vanligt och börsen hålls öppen som sig bör. Jag tycker det är onödigt att på detta sätt riskera att skapa panik i samhället, bara för att ett och annat landsortsapotek inte har kunnat expediera sina kunder. Panik är skadligt och kan utmynna i irrationellt beteende, precis som Riksbanken förstod då de tillsåg att arbetarklassbanken Swedbank kunde räddas under diskreta former. Panik är aldrig bra för affärerna, som Bankmannen brukar säga!

Samma sak gäller förstås för den finansiella kris som råder idag. Så länge ingen kände till vad som gömde sig bakom athenarnas kreativa bokföring så snurrade enligt Mäklaren världsekonomin som ett väljoljat maskineri, men då den där socialisten Papandreou fick för sig att det var nödvändigt att offentliggöra alla finanstekniska detaljer tog det hela en ände med förskräckelse! Nu börjar effekterna sprida sig ända till Tyskland och ingenting är sig längre likt.

Vi som orkestrerar världsekonomin har lyckligtvis sett till att säkra våra tillgångar (fotfolket behöver inte oroa sig för att vi skall ta våra faderliga händer från dem!), men att överföra förlusterna på de lägre klasserna och deras småsparande har tagit ansenlig tid och kraft från vår sida att ordna. Tid och kraft som istället hade kunnat läggas på hedgefonder och att skatteplanera för landets bästa.

Till min sorg så ser jag slutligen att skandaliseringen av våra fina riksinternat fortsätter, och även här gäller förstås att panik är skadligt! Så länge skolan fick sköta sig själv så fungerade allting bra och folket höll sig lugnt. Nu har det hela gått så långt att den där ignoranta textilarbetarsonen till skolminister har mage att hota med att dra in tillståndet! - ungefär som om Lundsberg vore någon simpel kommunal förortsskola för kreti och pleti.

Att herr Björklunds tänder inte vet sin plats är allmänt känt, men nu vet vi också att han själv inte gör det heller! Herr Björklund behöver veta hut och lära sig att ej lägga sig i vad som icke angår honom!

* Någon sade mig att det stavas iPhone, vilket fick mig att skratta gott. Bokstaven e uttalas ju som i på det engelska språket!

0 kommentarer: